Camera Reiniging

Heeft u last van vlekken op de foto’s van uw spiegelreflex camera?

Laat uw camera nu eens echt grondig reinigen!

Camera reiniging basis
49
basisreiniging
Weg met die vlekken op de foto!
Sensor reiniging inclusief voor en na foto
Spiegel & spiegelhuis antistatisch schoonzuigen
Camera controle
Meld uw camerareiniging hier aan!
Camera reiniging compleet
79
Onze top seller
Inclusief 1 objectief
Sensor reiniging inclusief voor en na foto
Spiegel & spiegelhuis antistatisch schoonzuigen
Camera controleren
Kliks uitlezen & firmware updaten
Matglas + zoeker gedeelte zo goed als mogelijk reinigen
Objectief uiterlijke reiniging
Body uiterlijke reiniging
Meld u camera reiniging meteen aan!


Kliks uitlezen

De kliks van een camera zijn ongeveer te vergelijken met het kilometeraantal van uw auto. Hoe meer kliks hoe meer slijtage er kan optreden in de camera. Als u weet hoeveel kliks uw camera heeft geeft dit vaak een goede inschatting van de staat van uw camera.

Firmware updaten

Wilt u de software van uw camera goed werkend houden, dan raden wij u aan een firmware update uit te laten voeren. Uw camera krijgt dan bijvoorbeeld extra functies of verbeterde functies. Maar ook fouten in de besturing van uw camera worden met deze update hersteld.

Matglas + zoeker gedeelte zo goed als mogelijk reinigen

Waarschijnlijk gebruikt u meestal uw zoeker tijdens het fotograferen. Het kan dan ook behoorlijk vervelend zijn als deze vuil of zelfs bekrast is.

Kiest u voor deze optie wordt het matglas en zoeker gedeelte zo goed als mogelijk gereinigd. De stofdeeltjes in het zoeker gedeelte zijn echter nooit op de foto’s te zien.

Indien u matglas bekrast is kunt u deze laten vervangen. Het vervangen is gratis bij een reiniging, u betaald alleen de prijs van het matglas onderdeel extra. De prijzen van de meeste matglazen liggen rond de 22,50 euro.

Bij enkele merken camera’s komt het voor dat zich stofdeeltjes bevinden achter het matglas. De enige optie is om dan de camera en de topcover te demonteren. Dit raden we echter niet aan.

Objectief uiterlijke reiniging

Het objectief wordt uiterlijk gereinigd van vuil. De optische beglazing aan de buitenkant van de lens wordt behandeld met reinigingsvloeistof. De lens krijgt tevens een controle van de belangrijkste functies.

Body uiterlijke reiniging

Vaak verzamelt er zich vuil tussen de functieknoppen, het flitsgedeelte en de rubbers. Deze kunnen we zo goed mogelijk voor u reinigen zodat u toekomstige problemen voor bent.

Reinigingsduur

Voor een check & clean beurt reserveren wij 2 uur van onze tijd. Wij zorgen er standaard voor dat uw toestel na 1 week klaar is. Hiervoor hoeft u geen telefonische afspraak te maken. Heeft u uw camera eerder nodig? Of komt u van ver en wilt u wachten op een check & clean beurt? Maak dan telefonisch een afspraak met ons.

Let op, een volle accu van de camera meenemen is vereist bij een sensorreiniging binnen 1 dag. We hebben 99% van alle accu’s maar kunnen deze niet altijd compleet geladen hebben. De meerprijzen van de verschillende opties voor de reinigingsduur zijn hierboven vermeld.