fbpx

Camera reiniging

 

FAQ

kliks uitlezen

De kliks van een camera zijn ongeveer te vergelijken met het kilometeraantal van uw auto. Hoe meer kliks hoe meer slijtage er optreedt in de camera. Als u weet hoeveel kliks uw camera heeft geeft dit vaak een goede inschatting van de staat van uw camera.

Firmware updaten

Wil je de software van je camera goed werkend houden, dan is het verstandig een firmware-update uit te voeren. 

matglas + zoeker gedeelte zo goed als mogelijk reinigen

Waarschijnlijk gebruikt u meestal uw zoeker tijdens het fotograferen. Het kan dan ook behoorlijk vervelend zijn als deze vuil of zelfs bekrast is.

Kiest u voor deze optie wordt het matglas en zoeker gedeelte zo goed als mogelijk gereinigd. bij enkele merken camera’s komt het voor dat zich stofdeeltjes bevinden achter het matglas. de enige optie is om dan de camera te demonteren en de topcover te demonteren.Dit raden we niet aan. De stofdeeltjes in het zoeker gedeelte zijn nooit op de foto’s te zien.  

Indien u matglas bekrast is kunt u deze laten vervangen. We rekenen hiervoor alleen de prijs van het matglas extra. De prijzen van de meeste matglazen liggen rond de 22,50.

Objectief Check&Clean

Het objectief word uiterlijk gereinigd van vuil. De optische beglazing aan de buitenkant van de lens word behandeld met reinigingvloeistof en de lens krijgt een controle van de belangrijkste functies

 

Uiterlijke reiniging van de body

Vaak hoopt er zich vuil op tussen de knoppen,het flitsgedeelte en de rubbers. Deze kunnen we zo goed mogelijk voor u reinigen zodat u toekomstige problemen voor bent.

 

Reinigingsduur

Voor het reinigen van de sensor reserveren wij een uur van onze tijd. Standaard is een reiniging in 1 week klaar. Heeft u de camera eerder nodig? of komt u van ver en wilt u wachten? Maak dan telefonisch een afspraak of de gewenste datum beschikbaar is. De meerprijzen van de verschillende opties zijn hierboven vermeld. Bij

 

Reiniging binnen 1 dag

Bij deze reiniging maken we altijd een telefonische afspraak met de klant. De dag, het tijdstip en het tijdstip van ophalen worden vooraf bepaalt. Ook zijn volle accu’s van de camera vereist. We hebben 99% van alle accu’s maar kunnen deze niet altijd compleet geladen hebben en dat is wel een vereiste voor een sensorreiniging.