Canon error 01: Communicatie tussen camera en lens is foutief.Reinig lenscontacten.

Canon error 01: communicatie tussen camera en lens is…

Indien u de Canon error 01 melding krijgt kunt u als eerste proberen om de contacten van de lens te reinigen. De contacten zijn hieronder op de foto aangegeven. Als de lenscontacten echt vuil zijn is de fout hiermee opgelost.

Lenzen waarbij deze fout vaak voorkomt:
– Canon 17-85 diafragma reparatie prijs: 75,- incl btw
– Canon 24-105 diafragma reparatie prijs: 175,- incl btw
– Canon 24-70 versie 1 diafragma reparatie prijs: 175,- incl btw
– Canon 24-70 versie 2 diafragma repartie prijs: 225,- incl btw

Canon error 01
Canon error 01

Echter in veel gevallen is de oorzaak van deze fout niet de vervuiling van de lenscontacten maar een onderbreking in de fpc (flexible circuit board) die de diafragma aanstuurt.

Dat deze lenzen vaak deze fout vertonen wil niet automatisch zeggen dat het slechte lenzen zijn. Integendeel. Iedere lens van welk merk of type dan ook is anders gebouwd. En daardoor heeft iedere lens ook zijn sterke maar helaas ook zijn zwakkere plekken. Na de reparatie ontvangt u van ons 1 jaar garantie op de reparatie.

De reden van deze onderbreking is dat de fpc (de elektronische vebrinding) steeds geknikt word bij het heen en weer zoomen van de lens. Als dit maar vaak genoeg gebeurt dan kan het gebeuren dat deze fpc inscheurt of dusdanig geknikt word dat er een onderbreking ontstaat.

De meest voorkomende foutmelding die uw Canon objectief dan zal aangeven is: Canon err 01 Communicatie tussen camera en lens is foutief. Reinig lenscontacten

Hoe kunt u zelf testen of de diafragmaflex van uw Canon objectief defect is?

  • Kies diafragma 22
  • Druk de diafragmeerknop in verschillende zoom bereiken, bijvoorbeeld 17mm, 50mm, 85mm od 105mm. Bekijk dan goed of de diafragma regelmatig open en dicht gaat.
  • Is dit niet het geval, dan is de diafragmaflex van uw Canon objectief defect.

Wat wordt er bij een Canon diafragma reparatie gedaan?

  • De Canon diafragma flexkabel wordt vervangen. Na het vervangen van dit slijtage onderdeel is uw Canon objectief weer in orde voor gebruik.
  • Het lensgedeelte wordt zo goed als mogelijk gereinigd. Optionele werkaamheden zijn te selecteren.
  • Losse schroeven, die los zoomen of blokkades kunnen veroorzaken, worden gelijk mee gecheckt en weer vastgezet.

Mochten we tijdens de reparatie van uw lens problemen aan andere onderdelen vaststellen, krijgt u van ons altijd eerst een prijsopgave.

U kunt uw Canon objectief naar ons toe sturen voor reparatie middels ons aanmeldformulier. Op dit formulier kunt u onze vaste reparatie prijs voor uw Canon objectief vermelden. U bent ook welkom om uw objectief tijdens onze openingstijden zelf ter reparatie binnen te brengen bij onze vestiging in Limburg. Wij zullen zorg dragen voor een snelle reparatie van uw Canon objectief.