(Muziek) Cassettes digitaliseren

Laat nu uw oude 8mm film digitaliseren en opnieuw tot leven komen!

Super 8

Normal 8

16mm

8mm-film-digitaliseren
Super8 digitaliseren
Normal8 digitaliseren
Normal8 digitaliseren
16mm film digitaliseren
16mm film digitaliseren

Er is niets mooiers om terug te kijken op mooie herinneringen. Om uw mooiste herinneringen opnieuw te kunnen beleven kunt u uw 8mm films laten digitaliseren en voor altijd bewaren.

Camera Service Limburg digitaliseert al jarenlang uw mooiste herinneringen op de modernste gegevensdragers zodat u altijd kunt genieten op uw tv, tablet, telefoon of laptop.

De vraag waarom smalfilms zoals 8mm films gedigitaliseerd dienen te worden is makkelijk te beantwoorden. Hoe langer de 8mm film ligt, afhankelijk van een aantal factoren zoals hitte, koude, stof en vochtigheid, gaat de kwaliteit van de 8mm film steeds meer achteruit.

Met behulp van Camera Service Limburg en onze jarenlange ervaring met het digitaliseren van 8mm films helpen we u om uw oude filmspoelen op een modern opslagmedium te zetten zodat u weer optimaal kunt genieten met uw familie en vrienden van uw oude herinneringen.


Roy philippens | Ik heb camera service limburg gebruikt om 8mm video te laten omzetten naar HDD. Er werden duidelijke afspraken gemaakt, snelle levering en goede kwaliteit van de videos.


Professionele 8mm filmscan apparatuur

Automatische belichtingscorrectie

Behoud van de filmvolgorde

Zo worden uw 8mm films gedigitaliseerd:

  1. Stel eerst uw desbetreffende formaat smalfilm vast (Super8- , Normal8- of 16mm Film).
  2. Besluit op welke opslagmedium u uw films wil hebben ( DVD, USB of Externe harde schijf)
  3. Meld uw digitaliseringsopdracht aan via onze website.
  4. Stuur uw origineel materiaal naar ons toe in een pakket of breng uw materiaal langs bij onze vestiging in Limburg.

Na het digitaliseren van uw smalfilms sturen wij u altijd de originele films weer retour.

Hoe kan ik inschatten hoeveel minuten smalfilm ik heb?

8mm film digitaliseren
8mm film digitaliseren

In bovenstaande afbeelding kunt u precies de lengte meten van uw filmspoelen. Als u de lengte van de filmspoel meet kunt u meteen het aantal meter film en het aantal minuten aflezen. Let op! Vaak staat er op de spoel zelf al aangegeven hoeveel meter of hoeveel minuten er op de spoel zitten.

Filmspoelen die niet helemaal vol zijn worden achteraf altijd per minuut afgerekend. Ook als er iets meer minuten op staan dan vooraf berekend word alles precies per minuut afgerekend. Zijn er grote verschillen wat betreft prijs of heeft u zich vergist met een spoel nemen we altijd vooraf contact met u op.

Hoe krijgt u uw films aangeleverd?

Indien u kiest om uw films als MP4 op een USB stick of externe harde schijf te zetten kunt u uw films op de meeste Smart TV’s meteen afspelen. Ook kunt u uw films op uw pc, laptop of Mac makkelijk afspelen. Ook als u zelf aan de slag wil om uw films achteraf nog te bewerken kunt u het beste voor MP4 kiezen. Deze is het meest geschikt voor bewerkingen achteraf.

Indien u kiest om uw smalfilms op DVD te zetten krijgt u van ons een afgeronde DVD in Video_TS (.VOB) formaat. Makkelijk in vrijwel iedere dvd speler af te spelen.

Soorten Smalfilm:

Super 8mm Smalfilm was het meest gebruikte Smalfilm materiaal op de amateurmarkt. De film had een betere kwaliteit als de oorspronkelijke normal 8mm materiaal. Super8 films zijn te herkennen aan de perforatie(gaatjes) die kleiner zijn en op kleinere afstand van elkaar zijn dan de andere films.

Normal 8mm Smalfilm was het eerste filmmateriaal op de markt die betaalbaar was voor de amateurfilmer. U kunt Normal 8 film herkennen aan grotere perforatie(gaatjes) dan Super 8mm films.

16mm smalfilm werd meestal door profesionele of semi-professionele filmers gebruikt. De 16mm films worden dan ook gekenmerkt door de goede kwaliteit. 16mm was dan ook veel duurder dan de super 8 of de normal 8 films.

8mm Geluidsfilms:
Geluidsfilms kunt u herkennen aan een bruine rand op uw films. Dat wil niet zeggen dat er ook daadwerkelijk geluid op uw films zit. Indien er geluid bij uw films is word deze natuurlijk zo goed mogelijk mee gedigitaliseerd.

Meld u digitaliseeropdracht hier bij ons aan!

Of kijk hier voor onze tarieven