Video cassettes digitaliseren

Video cassettes digitaliseren. Wij digitaliseren uw oude cassettes op de best mogelijke manier. Wij digitaliseren vrijwel alle formaten.
VHS, VHS(c), SVHS, Video8, Hi8, Digital8, MiniDV, Betamax en Video2000.

Laat uw oude films professioneel digitaliseren en bescherm uw films tegen kwaliteitsverlies.

Video cassettes digitaliseren

Er is niets mooiers om terug te kijken op mooie herinneringen. Om uw mooiste herinneringen opnieuw te kunnen beleven kunt u uw video cassettes laten digitaliseren en voor altijd bewaren.

Camera Service Limburg digitaliseert al jarenlang uw mooiste herinneringen op de modernste gegevensdragers zodat u altijd kunt genieten op uw tv, tablet, telefoon of laptop.

De vraag waarom cassettes zoals hi8 films gedigitaliseerd dienen te worden is makkelijk te beantwoorden. Hoe langer de cassette ligt, afhankelijk van een aantal factoren zoals hitte, koude, stof en vochtigheid, gaat de kwaliteit van de cassette steeds meer achteruit.

Met behulp van Camera Service Limburg en onze jarenlange ervaring met het digitaliseren van cassettes helpen we u om uw oude films op een modern opslagmedium te zetten zodat u weer optimaal kunt genieten met uw familie en vrienden van uw oude herinneringen.


Waardering: 5 uit 5.

Roy philippens | Ik heb camera service limburg gebruikt om 8mm video te laten omzetten naar HDD. Er werden duidelijke afspraken gemaakt, snelle levering en goede kwaliteit van de videos.

Waardering: 5 uit 5.

Professionele filmscan apparatuur

Automatische belichtingscorrectie

Behoud van de filmvolgorde

Zo worden uw cassettes gedigitaliseerd:

  1. Kies eerst uw desbetreffende formaat.
  2. Besluit op welke opslagmedium u uw films wil hebben ( DVD, USB stick of Externe harde schijf)
  3. Meld uw digitaliseringsopdracht aan via onze website.
  4. Stuur uw origineel materiaal naar ons toe in een pakket of breng uw materiaal langs bij onze vestiging in Limburg.

Na het digitaliseren van uw films krijgt u altijd de originele films weer retour.

Hoe krijgt u uw films aangeleverd?

Indien u kiest om uw films als MP4 op een USB stick of externe harde schijf te zetten kunt u uw films op de meeste Smart TV’s meteen afspelen. Ook kunt u uw films op uw pc, laptop of Mac makkelijk afspelen. Ook als u zelf aan de slag wil om uw films achteraf nog te bewerken kunt u het beste voor MP4 kiezen. Deze is het meest geschikt voor bewerkingen achteraf.

Indien u kiest om uw video cassettes op DVD te zetten krijgt u van ons een afgeronde DVD in Video_TS (.VOB) formaat. Makkelijk in vrijwel iedere dvd speler af te spelen.

Overzicht:

VHS digitaliseren, VHS(C) digitaliseren, Betamax digitaliseren, Video2000 digitaliseren, Video8 digitaliseren, Hi8 digitaliseren, Digital8 digitaliseren, MiniDV digitaliseren

Meld u digitaliseeropdracht hier bij ons aan!

Of kijk bij onze tarieven

VHS digitaliseren

VHS digitaliseren

VHS is iedereen welbekend. VHS banden kunnen tot 4 uur film bevatten. De VHS cassettes werden ook vaak gebruikt om series of films van de TV op te nemen. Normaal gesproken word door ons alleen de zelf opgenomen films gedigitaliseerd en de rest (series en films) worden weggeknipt (indien gewenst natuurlijk)

VHS-C digitaliseren

VHS-C digitaliseren
VHS-C is het kleine broertje van de VHS cassette. De VHS-C cassettes kunnen maximaal 30 minuten of 45 minuten film bevatten.

Betamax digitaliseren
Betamax was de iets minder populaire concurent van de VHS cassette. Betamax cassettes kunnen tot maximaal 4 uur film bevatten. Ook hier geld dat alleen het zelf opgenomen filmmateriaal word gedigitaliseerd en de rest (series en films) worden weggeknipt.

Video2000 digitaliseren
Video2000 was een andere minder populaire concurrent van de VHS cassette. Bijzonder aan de Video2000 is dat er op 2 kanten van de cassette opgenomen kan worden. Dus maximale speeltijd bedraagt 2x 4 uur film.

Video8, Hi8, Digital 8 digitaliseren
Video8 was na de 8mm filmspoelen het eerste populaire medium om thuis zelf films op te nemen. De Hi8 cassettes waren een upgrade van de Video8 en met de digital8 cassettes kon je al digitaal opnemen.
De cassettes zijn uitgegeven in 60minuten of 90 minuten. En ook kon je aangeven of je in Shortplay of Longplay wilde opnemen. Shortplay wil zeggen= beste kwaliteit 60minuten opnemen op een 60 minuten bandje. Als je langer wilde opnemen kon je de camera instellen op longplay. Dan kon je 90 minuten opnemen op een 60 minuten bandje met een iets mindere kwaliteit.

MiniDV digitaliseren
MiniDV was de digitale opvolger van de Hi8 cassettes. Opnemen in digitale kwaliteit op een cassettebandje. De cassettes werden uitgegeven in 60 minuten. Ook hier kon je opnamekwaliteit kiezen van 60 minuten (shortplay) of 90 minuten (longplay)