Video cassettes digitaliseren

Video cassettes digitaliseren

Laat jouw oude cassettes op de best mogelijke manier digitaliseren.
Vrijwel alle formaten:
VHS, VHS(c), SVHS, Video8, Hi8, Digital8, MiniDV, Betamax en Video2000. 

Laat je video cassettes door ons digitaliseren om ze voor altijd te bewaren.

Er is niets mooiers dan terugkijken op mooie herinneringen. Om je mooiste herinneringen opnieuw te kunnen beleven kun je jouw video cassettes laten digitaliseren en voor altijd bewaren.

Camera Service Limburg digitaliseert al jarenlang de mooiste herinneringen op de modernste gegevensdragers zodat je hier altijd van kunt genieten op TV, tablet, smartphone of laptop.

De vraag waarom je cassettes zoals hi8 films moet digitaliseren is makkelijk te beantwoorden. Hoe langer een cassette ligt hoe meer de kwaliteit van de cassette achteruit gaat door bijvoorbeeld hitte, koude, stof en vochtigheid.

Met onze jarenlange ervaring met het digitaliseren van cassettes helpen wij je om jouw oude films op een modern opslagmedium te zetten zodat je weer optimaal kan genieten met familie en vrienden van je oude herinneringen.

“Ik heb camera service limburg gebruikt om 8mm video te laten omzetten naar HDD en er werden duidelijke afspraken gemaakt, snelle levering en goede kwaliteit van de videos..”
“ Heel professionele en vriendelijke service! Prachtig resultaat bekomen bij het digitaliseren van 50-jaar-oude Super8 films!”


“ 2 uur super8 laten overzetten goede kwaliteit snelle service👍”
Zo worden jouw films gedigitaliseerd

Stap 1

Besluit op welke opslagmedium je jouw films wil hebben. We zetten jouw films standaard op USB stick of externe harde schijf.

Stap 2

Meld jouw digitaliseringsopdracht aan via onze website.

Stap 3

Stuur jouw origineel materiaal in een pakket per post naar ons of breng het langs bij onze vestiging in Limburg.

vhs-digitaliseren

VHS digitaliseren

Cassettes van VHS formaat zijn iedereen welbekend. VHS banden kunnen tot 4 uur film bevatten. De VHS cassettes werden ook vaak gebruikt om TV programma’s en films op te nemen. Wij zorgen er standaard voor dat alleen de zelf opgenomen persoonlijke films gedigitaliseerd worden en de rest (TV programma’s en films) weggeknipt worden. Indien er toch voor jou belangrijke TV programma’s en films gedigitaliseerd moeten worden kun je dit uiteraard aangeven.

VHS-C digitaliseren

VHS-C digitaliseren

VHS-C is het kleine broertje van de VHS cassette. De VHS-C cassettes kunnen maximaal 30 minuten of 45 minuten film bevatten.

Video8, Hi8, Digital 8 digitaliseren

Video8 was na de 8mm filmspoelen het eerste populaire medium om thuis zelf films op te nemen. De Hi8 cassettes waren een upgrade van de Video8 en met de digital8 cassettes kon je al digitaal opnemen. De cassettes zijn uitgegeven in 60 minuten of 90 minuten. Er kon ook aangegeven worden of je in Shortplay of Longplay wilde opnemen. Shortplay wil zeggen: 60 minuten opnemen in de beste kwaliteit op een 60 minuten bandje. Als je langer wilde opnemen kon je de camera instellen op Longplay: 90 minuten opnemen op een 60 minuten bandje met een iets mindere kwaliteit. Heb je een 60 minuten cassette dan wil dit dus niet zeggen dat er altijd maximaal 60 minuten film op staat. Er kan dus ook 90 minuten film op staan.

MiniDV digitaliseren

MiniDV was de digitale opvolger van de Hi8 cassettes. Opnemen in digitale kwaliteit op een cassettebandje. De cassettes werden uitgegeven in 60 minuten. Ook hier kon je opnamekwaliteit kiezen van 60 minuten (Shortplay) of 90 minuten (Longplay). Shortplay wil zeggen: 60 minuten opnemen in de beste kwaliteit op een 60 minuten bandje. Als je langer wilde opnemen kon je de camera instellen op Longplay: 90 minuten opnemen op een 60 minuten bandje met een iets mindere kwaliteit. Heb je een 60 minuten MiniDV cassette dan wil dit dus niet zeggen dat er altijd maximaal 60 minuten film op staat. Er kan dus ook 90 minuten film op staan.

Betamax digitaliseren

Betamax was de iets minder populaire concurrent van de VHS cassette. Deze cassettes kunnen tot maximaal 4 uur film bevatten. Ook hier geld dat alleen het zelf opgenomen persoonlijke filmmateriaal wordt gedigitaliseerd en de rest (TV programma’s en films) wordt weggeknipt.

Video2000 digitaliseren

Video2000 was een andere minder populaire concurrent van de VHS cassette. Bijzonder aan de Video2000 is dat er op 2 kanten van de cassette opgenomen kan worden dus maximale speeltijd bedraagt 2 x 4 uur film. De cassettes zijn uitgegeven in 60 minuten of 90 minuten. Er kon ook aangegeven worden of je in Shortplay of Longplay wilde opnemen. Shortplay wil zeggen: 60 minuten opnemen in de beste kwaliteit op een 60 minuten bandje. Als je langer wilde opnemen kon je de camera instellen op Longplay: 90 minuten opnemen op een 60 minuten bandje met een iets mindere kwaliteit. Heb je een 60 minuten cassette dan wil dit dus niet zeggen dat er altijd maximaal 60 minuten film op staat. Er kan dus ook 90 minuten film op staan.