Werkwijze

Belangrijke info vóór aanmelden reparatie

Foutmeldingen of onvoorziene defecten horen helaas bij apparaten. Vaak is echter niet direct helder wat nu exact het probleem veroorzaakt (prijsopgave is dan noodzakelijk) maar soms is het wél precies bekend (zie vaste reparatieprijs aanbod).

Hoe dan ook: Een juiste aanmelding is wél altijd noodzakelijk om zo snel mogelijk voor je aan de slag te kunnen gaan. Dus voordat je je apparatuur naar ons opstuurt of brengt, maak je hieronder jouw keuze en volg je de stappen inclusief alle belangrijke info. 

Wat te doen als:

 • Je NIET precies weet wat er aan de hand is OF
 • wij voor jouw probleem GÉÉN vaste reparatieprijs bieden.

 • Vraag prijsopgave aan volgens ons stappenplan.

  Een defect of fout kan namelijk meerdere oorzaken hebben. Vakkundig onderzoek is daarom noodzakelijk. Meten is immers weten!

  Je ontvangt dan een prijsopgave met onze bevindingen/adviezen.

  Prijsopgave

  Wat te doen als:

 • Je WÉL precies weet wat er aan de hand is EN
 • wij voor jouw probleem/klacht wél een vaste reparatieprijs bieden.

 • Vraag de vaste prijs aan volgens ons stappenplan.

  Voor specifieke types en foutmeldingen hanteren we een aantal vaste reparatieprijzen. De oorzaak is bekend en de onderdelen zijn altijd op voorraad.

  Wij repareren je apparatuur vervolgens (onder voorbehoud van complicaties).

  vaste prijs

  Volg dit Stappenplan als

 • Je niet weet wat er aan de hand is met je apparatuur
 • Of wij voor jouw klacht géén vaste reparatieprijs aanbieden
 • Stap 1

  Meld jouw camera of lens aan via ons reparatieaanmeldformulier voor een prijsopgave.

  Belangrijk om te weten

  Het maken van prijsindicaties zonder het apparaat getest te hebben kost vaak veel tijd met weinig accuraat resultaat zeker op basis van onvolledige informatie.
  Daarom hebben we besloten om dit niet meer te doen. We helpen je het beste als jouw apparaat met de juiste en volledige informatie zo snel mogelijk op onze reparatietafel ligt!

  Om een vakkundige prijsopgave te maken moeten we schades goed bekijken, juiste oorzaken van fouten opzoeken, apparaten uitgebreid testen en benodigde onderdelen uitzoeken.

  Daarom zijn er onderzoekskosten maar deze gelden alleen als je jouw defecte toestel ongerepareerd retour wilt. We bieden je in dit geval altijd de mogelijkheid om je toestel door ons milieuvriendelijk te recyclen. De onderzoekskosten hoef je dan niet te betalen.   

  Bekijk hier de onderzoekskosten

  Ons streven is om in 1 week  na ontvangst u een prijsopgave op te stellen. 

  LET OP! Deze tijden zijn gemiddeld en zijn niet gegarandeerd!

  WANT: Drukke periodes (veel aanvragen) wachten op opgevraagde onderdeelprijzen, of gecompliceerde fout(en) waar langer onderzoek voor nodig is, zorgen geregeld voor vertraging waar wij helaas geen invloed op hebben.

  Bij prijsopgaves zijn geen spoedopties mogelijk. We moeten immers eerst bekijken wat er aan de hand is. Nadat we weten wat er gebeuren moet en welke onderdelen benodigd zijn (plus evt levertijden) kunnen we kijken of spoed mogelijk is.

  Wel kan je bij de aanmelding aangeven of spoed na prijsopgave gewenst is. 

  We streven er naar om je apparatuur binnen 3 tot 4 weken te repareren.

  LET OP! Dit zijn gemiddelde reparatietijden dus niet gegarandeerde!

  WANT: Drukke periodes (veel aanvragen) én afhankelijk zijn van levertijden van bestelde onderdelen zorgen geregeld voor vertraging waar wij helaas geen invloed op hebben.

  Heb je jouw toestel voor een bepaalde datum of dagelijks gebruik nodig geef dit dan bij het aanmelden duidelijk aan.

  Bij prijsopgaves zijn geen spoedopties mogelijk. We moeten immers eerst bekijken wat er aan de hand is. Nadat we weten wat er gebeuren moet en welke onderdelen benodigd zijn (plus evt levertijden) kunnen we kijken of spoed mogelijk is.

  Wel kan je bij het aanmelden aangeven of spoed evt gewenst is na het opstellen van de prijsopgave. Wij laten je dan weten bij de prijsopgave wat de mogelijkheden zijn. 

  Spoedmogelijkheden na het opstellen van de prijsopgave indien mogelijk:
  Optie 1: Spoed i.v.m. dagelijks gebruik apparatuur + €65
  Optie 2: Spoedaanvraag op datum  + €45 

  Verhuur
  Heb je gedurende de reparatiewachttijd van je toestel een vervangend toestel nodig? Kijk dan eens naar onze verhuur mogelijkheden.

  Stap 2

  Met het verkregen reparatieaanmeldnummer kun je jouw apparatuur opsturen of bij ons langsbrengen

  Belangrijk om te weten

  Na invullen van het aanmeldformulier stuur je je apparaat per post op. Of je brengt het bij ons aan de balie.

  Graag ook rekening houden met de verzendtijd van de post. Je ontvangt van ons via e-mail een reparatie-aanmeldnummer en het verzendadres dat je op het pakket moet vermelden. Kom je jouw apparaat bij ons aan de balie afgeven, vul dan vooraf toch het aanmeldformulier in.

  Stap 3

  Na ontvangst van je apparatuur worden de gegevens bij ons verwerkt en ontvang je altijd een ontvangstbevestiging

  Belangrijk om te weten

  Na ontvangst van je pakket of na afgifte aan de balie worden toestellen en accessoires allemaal met serienummer in ons systeem geregistreerd zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan.

  Controleer alle gegevens zodat bijvoorbeeld ook het retouradres en factuuradres juist in ons systeem staat.

  Stap 4

  Ons streven is na circa 1 week je een prijsopgave te sturen

  Belangrijk om te weten

  Wij repareren nooit iets klakkeloos. We onderzoeken eerst je apparatuur of we dit goed én betaalbaar kunnen herstellen. Je ontvangt daarom een vakkundige prijsopgave en eerlijk advies of een reparatie loont. Dan kun je goed een weloverwogen besluit nemen.

  Prijsopgaven die wij maken zijn zo goed als mogelijke prijsindicaties om onderzoekskosten zo betaalbaar mogelijk te houden. Deze zijn altijd onder voorbehoud van complicaties. 

  Zijn er complicaties tijdens de reparatie? Dan nemen we altijd direct contact met je op. 

  Stap 5

  Na ontvangst kun je dan een weloverwogen beslissing nemen want we geven je 3 keuzes.

  Belangrijk om te weten

  Ik ga akkoord met de kosten voor reparatie volgens prijsopgave.
  Je gaat akoord en de reparatie word ingepland en evt. benodigde niet voorradige onderdelen worden besteld. Na 3 tot 4 weken (tijdsduur onder voorbehoud) krijg je van ons een gereedmelding.
  Mochten er complicaties zijn nemen we altijd contact met je op voor overleg.

  Ik wil het toestel ongerepareerd retour en betaal de onderzoekskosten en de eventuele verzendkosten.
  Helaas heb je besloten de reparatie niet uit te laten voeren of een reparatie loont zich niet. Om een prijsopgave te maken moet een toestel vaak (gedeeltelijk) gedemonteerd
  worden. Zodra wij dit toestel weer gemonteerd hebben om af te halen krijg je van ons een gereedmelding mail met de proformafactuur van de te betalen kosten.

  Ik doe afstand van mijn toestel en het toestel mag milieuvriendelijk gesloopt worden. Ik betaal hierdoor geen onderzoekskosten en verzendkosten.

  Een reparatie loont zich niet of helaas heb je besloten de reparatie niet uit te laten voeren. Je apparaat word opgeslagen in ons magazijn en misschien kunnen we met niet meer leverbare onderdelen in de toekomst andere klanten wel nog helpen. Ondanks dat we je deze keer niet beter hebben kunnen helpen toch super dat je hiermee bijdrage levert aan de circulaire economie!
  En je betaald natuurlijk geen onderzoekskosten

  Je bent ons alleen onderzoekskosten (en eventuele verzendkosten) verschuldigd als je jouw apparaat ongerepareerd retour wilt ontvangen. Het onderzoek kost ons immers ook tijd en expertise.

   

  Elektonisch afval is een ernstig probleem. Google maar eens op: e-waste. De berichten zijn schrikbarend over verspilling van kostbare grondstoffen.

  Wij als bedrijf willen ons steentje bijdragen. Camera Service Limburg staat voor: Repareren in plaats van weggooien: Join the repair revolution!

  Indien wij iets voor u repareren proberen wij zoveel mogelijk te repareren in plaats van te vernieuwen. Soms is een reparatie niet lonend en in deze gevallen bieden wij aan uw toestel milieuvriendelijk te recyclen.

  Wat doen wij dan precies:

  Uw toestel word bij ons opgeslagen en gesorteerd. Krijgen we in de toekomst een reparatieaanvraag voor uw toestel waar de leverancier geen onderdelen meer voor heeft kunnen we door middel van uw toestel vaak nog wel een reparatie aanbieden.

  Op deze manier kunt u ook uw steentje bijdragen in een circulaire economie en het verspillen van grondstoffen tegengaan.

  Stap 6

  Jippie! Mijn camera of lens is klaar en gereed voor verzending!

  Belangrijk om te weten

  Aan onze balie:
  Je kan bij ons contant of met de pinpas betalen (ook Belgische pinpassen). Let op! Creditcardbetalingen zijn niet mogelijk.

  Opsturen:
  Je ontvangt van ons een proformafactuur met betaalgegevens die je zelf nog controleert op eventuele onjuistheden voordat je het verschuldigde bedrag aan ons overmaakt.
  Zodra de betaling bij ons binnen is wordt het pakket veilig met Track & Trace verstuurd.

  Wij versturen al jaren alle apparatuur via ons verzendportaal Myparcel met als vervoerder PostNL.
  Standaard verzendkosten bedragen €10,-  binnen Nederland en €15,- naar Belgie.
  Indien er zeer hoge apparatuurwaardes verzekerd moeten worden overleggen we altijd even met de klant wat deze wenst.
  Alles word veilig verpakt en je ontvangt standaard een mail met de Track & Trace gegevens zodat je het pakket kunt volgen.

  Volg dit stappenplan als

 • Je wél weet wat er aan de hand is met je apparatuur
 • En wij hier wél een vaste reparatieprijs voor aanbieden
 • Stap 1

  Meld je toestel aan via ons reparatieaanmeldformulier vaste reparatieprijs

  Belangrijk om te weten

  Als wij een reparatieprijs vermelden op onze site zijn wij helemaal voorbereid als je deze bij ons aanbiedt. De kennis, de onderdelen en afhandeling zijn allemaal geregeld voor een efficiënt proces. 

  Soms twijfel je of jouw reparatie onder de vaste reparatieprijs valt. Geen nood. Meld je toestel aan voor de vaste reparatieprijs. Je toestel word gechecked en mocht je toestel toch niet onder de vaste reparatieprijs vallen krijg je altijd bericht van ons.  

  Mochten we zien dat er andere of extra werkzaamheden verricht moeten worden krijg je altijd vooraf bericht met een prijsopgave. Je hebt dan dezelfde drie opties als bij prijsopgave aanmelding.

  Nee. Alleen als blijkt dat er andere of extra werkzaamheden verricht moeten worden. Je krijgt dan van ons altijd vooraf bericht en een prijsopgave. Voor het opstellen van deze prijsopgave zijn afhankelijk van je keuze er wel kosten aan verbonden. Het onderzoek kost ons immers ook tijd en expertise.

   

  Ons streven is om je apparatuur binnen 3 tot 4 weken te repareren. Hou er rekening mee dat dit gemiddelde tijden zijn en in drukke periodes met veel aanvragen dit helaas kan oplopen. Dit zijn dus geen gegarandeerde tijden!

  Heb je jouw toestel voor een bepaalde datum of voor dagelijks gebruik nodig? Bekijk onze opties hieronder.

  Tegen een meerprijs kun je jouw apparatuur ook via een spoedprocedure laten repareren bij ons. We kunnen helaas slechts een beperkt aantal spoedreparaties per week uitvoeren. Kwaliteit vinden we namelijk heel belangrijk. Hierdoor kunnen we spoedreparaties niet altijd garanderen.

  Na ontvangst krijg je altijd een bevestiging of er nog plek is binnen 3 dagen. 
  Mocht het niet lukken plannen we samen de volgende spoedplek in.

  Spoed i.v.m. dagelijks gebruik apparatuur (+ €65 incl. 21% BTW)
  Binnen 3 werkdagen word jouw toestel gerepareerd. Moeten er andere of extra werkzaamheden gedaan worden dan nemen we altijd vooraf contact met je op. Mocht een spoedafhandeling niet lukken, dan hoef je deze kosten uiteraard niet te betalen.

  Omdat helaas niet alle spoedaanvragen haalbaar zijn zorg tijdig voor backup of kijk bij onze verhuur opties.

  Complicaties tijdens reparatie van spoed aanvragen
  Blijkt tijdens de reparatie dat er onvoorziene complicaties (andere of extra werkzaamheden) zijn, nemen we altijd contact met je op en kan het zijn dat de gewenste spoedoptie niet meer mogelijk is helaas. Hou hier rekening mee.

  Binnen 3 werkdagen ontvang je bericht of jouw spoedaanvraag met de door jou gewenste uiterste reparatiedatum haalbaar is.

  Datumreparatie (+ €45 incl. 21% BTW)

  Zo ja: word het toestel voor de gewenste datum gerepareerd
  Kan dit niet: krijg je een indicatie van de tijdsplanning, kostenindicatie en het reparatietraject.

  Haalbaarheid van een datumaanvraag hangt van een aantal zaken af. Denk aan een te groot aantal datumaanvragen of onderdelen die niet voorradig zijn.
  Mocht deze datumafhandeling niet lukken, dan hoef je deze kosten uiteraard niet te betalen.

  Complicaties tijdens reparatie van spoed aanvragen

  We proberen natuurlijk zo goed mogelijk vooraf in te schatten of een reparatie mogelijk is maar kunnen helaas niet alles uit sluiten. Blijkt tijdens de reparatie dat er onvoorziene complicaties zijn nemen we altijd contact met je op en kan het zijn dat de gewenste spoedoptie niet meer mogelijk is helaas. Hou hier rekening mee.

  Stap 2

  Met het verkregen reparatieaanmeldnummer kun je je toestel opsturen of bij ons langsbrengen

  Belangrijk om te weten

  Na invullen van het aanmeldformulier stuur je jouw apparatuur per post op. Of je brengt het bij ons aan de balie.

  Stap 3

  Na ontvangst van je toestel worden de gegevens bij ons verwerkt en ontvang je altijd een ontvangstbevestiging

  Belangrijk om te weten

  Na ontvangst van je pakket of na afgifte aan onze balie worden je toestellen en accessoires allemaal met serienummer in ons systeem gezet zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan.

  Stap 4

  Jippie! Mijn toestel is klaar, en ik heb een gereedmelding met proformafactuur ontvangen.

  Belangrijk om te weten

  Aan de balie:
  Je kunt bij ons contant of met de pinpas betalen (ook Belgische pinpassen). Let op! Creditcardbetalingen zijn niet mogelijk.

  Opsturen:
  Je krijgt van ons een proformafactuur met betaalgegevens die je zelf controleert op eventuele onjuistheden voordat je het verschuldigde bedrag aan ons overmaakt.
  Zodra het bedrag bij ons binnen is wordt het pakket veilig en met Track & Trace verstuurd.

  Wij versturen al jaren onze apparatuur via ons verzendportaal Myparcel met als vervoerder PostNL.
  Standaard verzendkosten bedragen €10,- binnen Nederland en €15,- naar België.
  Indien er zeer hoge apparatuurwaardes verzekerd moeten worden overleggen we altijd even met jou wat er gewenst is.

  Adres en openingstijden

  Na het aanmelden moet je natuurlijk niet vergeten je apparatuur op te sturen of te brengen naar:

  Camera Service Limburg
  Medealaan 33
  6124 AV Schipperskerk/Papenhoven

  Openingstijden van onze servicebalie:
  Ma t/m Do 10.00u-14.00u
  Vrij 10.00u-12.00u
  Za gesloten

  Onderzoekskosten

  Soort apparaatKosten
  Compact camera€37,50
  Digitale spiegelreflex€35,-
  Lens/Objectief€30,-
  Analoge camera€25,-
  Videocamera€45,-
  Flitsers€30,-
  Dia en Filmprojectoren€35,-
  Laptops€35,-
  Beamers€55,-